04.12.2023

Topdanmark overtager formelt ejerskabet af Oona Health

I dag overtager forsikringsselskabet Topdanmark A/S formelt ejerskabet af Oona Health A/S. Oona Health fortsætter som selvstændigt selskab med Topdanmark som en aktiv ejer og samarbejdspartner.

I dag overtager Topdanmark A/S nøglerne til Oona Health A/S. Det betyder, at Topdanmark A/S nu sætter sig på bestyrelsesposterne i Oona Health A/S. Det sker nu hvor både Finanstilsynet og Konkurrencestyrelsen har godkendt Topdanmarks køb af Oona Health og det sidste juridiske er faldet helt på plads.

Oona Health ejer forsikringsselskabet Dansk Sundhedssikring, behandlernetværket PrimaCare og DSS Hälsa. Dansk Sundhedssikring er på under 12 år blevet den største leverandør af sundhedsforsikringer på det danske marked og har i dag over 575.000 kunder. PrimaCare er et landsdækkende netværk af de mest kvalificerede behandlere i Danmark og DSS Hälsa er Dansk Sundhedssikrings pendant i Sverige.

Oona Health forbliver en selvstændig virksomhed 
”For at fortsætte den virkelig flotte udvikling og vækst, som Oona Health har oplevet de seneste år, fortsætter Oona Health som en selvstændig virksomhed med Topdanmark som en aktiv ejer og samarbejdspartner,” siger Peter Hermann administrerende direktør i Topdanmark A/S.  
  
”Det betyder, at vores produkter og services fortsat sælges i Dansk Sundhedssikring, PrimaCare, og DSS Hälsas navne og alle medarbejdere skal blive på vores nuværende lokationer i Herlev, Stockholm og Århus,” fortæller Kent Jensen administrerende direktør i Oona Health

Sundhed: Et vigtigt element i den fremtidige strategi
Sundhed og sundhedsprodukter bliver en væsentlig og stor del af Topdanmarks strategi frem mod 2027. Topdanmark ser et stort potentiale for vækst på netop markedet for sundhedsforsikringer og andre sundhedsprodukter i Danmark, hvor den offentlige sundhedssektor i højere og højere grad har brug for den private sundhedssektor til at styrke sundheden for danskerne.

”Sundhedsforsikringer og sundhedsprodukter er blevet en væsentlig del af danskernes tryghed, når de vil styrke deres sundhed. Med vores køb af Oona Health kommer vi i Topdanmark-familien til at kunne tilbyde alle relevante sundhedsløsninger, der kan supplere de offentlige tilbud, og dermed gøre det mere enkelt og bekvemt for kunderne,” forklarer Peter Hermann.

Med kombinationen af Oona Health høje sundhedsfaglige viden og stærke evne til at udvikle attraktive produkter og Topdanmarks distributionskraft skaber vi således en virkelig stærk spiller på sundhedsområdet.

”Sammen vil vi stå rigtig stærkt i forsikringsmarkedet. Det vil bidrage til at skabe vækst, samtidig med at sundhedsprodukterne er med til at skabe øget kundeloyalitet,” siger Peter Hermann.

Derfor glæder både Peter Hermann og Kent Jensen sig over dagen, hvor ansatte både i Topdanmark og i Oona Health og datterselskaber fejrer at være blevet én stor familie.