Sundhedsforsikring er en del af din Lønsikring

Kom hurtigt i behandling og hurtigere tilbage

Hvis du mister dit job, mister du ofte sundhedsforsikringen via arbejdet. Derfor får du også en sundhedsforsikring med i prisen, når du køber Købstædernes Lønsikring. Den dækker i hele perioden, du får udbetalt lønsikring, og sikrer dig hurtig adgang til undersøgelse og behandling – bl.a. hos fysioterapeut, psykolog og speciallæge.

Vi stræber efter at skabe tryghed og hjælpe dig med både fysiske og psykiske helbredsproblemer. Vi ønsker at sikre, at du får den rette hjælp og behandling, når du har brug for det, og derfor samarbejder vi med mange forskellige sundhedsleverandører. På den måde kan vi sikre dig hurtige og relevante undersøgelser, behandlinger og endda operationer, både inden for det offentlige sundhedsvæsen og andre relevante instanser.

Vores dedikerede team af kvalificerede sundhedsfaglige medarbejdere er her for at støtte dig gennem hele processen. De vil hjælpe med at afklare dine behov og sikre, at du bliver henvist til de rette specialister og behandlingsmuligheder. Vi vil navigere dig gennem det omfattende sundhedsudbud, så du kan føle dig tryg og velinformeret på din rejse mod bedre sundhed

Sådan hjælper vi

 

  • Forsikringen dækker rimelig og nødvendig behandling ud fra en sundhedsfaglig vurdering af dit behov (der skal være et sundhedsfagligt behov for at behandle). Behandlingen skal føre til væsentlig og varig bedring af din tilstand for at fortsat være dækket af forsikringen. Der dækkes maksimalt 10 behandlinger pr. kalenderår, uanset antal skader / lidelser

  • Behandling dækkes i vores landsdækkende kvalitetssikrede netværk eller hos en behandler efter eget valg

  • Psykologbehandling dækkes for behandlingskrævende lidelser. Du skal have en henvisning/anbefaling fra din egen læge
 •  
  • Behandling hos fysioterapeut eller kiropraktor kræver ikke lægehenvisning, men dækkes ud fra en sundhedsfaglig vurdering
  • Der dækkes behandling i Danmark

Forsikringen dækker op til 10 årlige behandlinger hos zoneterapeut akupunktør, osteopat eller diætist. Akupunktur, zoneterapi og osteopati dækkes til lidelser i bevægeapperatet. Der er ikke krav om henvisning fra læge, og sundhedsteamet kan henvise direkte til behandling ud fra en sundhedsfaglig vurdering. Du kan selv vælge hvilken behandler der benyttes.

Forsikringen dækker akut krisehjælp ved krisepsykologer i vores netværk, hvis du har fået en akut psykisk krise af følgende årsager: 

  • Hvis du bliver udsat for en pludselig alvorlig hændelse/ulykke, hvor du har været i fare 

  • Hvis du bliver udsat for røveri, overfald, vold eller kidnapning 

  • Brand, eksplosion eller indbrud i din private bolig eller egen virksomhed (skal være politianmeldt) 

  • Hvis du diagnosticeres med en livstruende sygdom 
 •  
  • Dødsfald hos nærmeste pårørende 
 •  
  • Hvis nærmeste pårørende diagnosticeres med en livstruende sygdom
 •  
  • Hvis du overværer et familiemedlem eller en kollegas pludselige uventede død eller pludselige alvorlige hændelse/ulykke 

 

Du garanteres, at undersøgelse og/eller behandling hos speciallæge sættes i gang inden for 15 hverdage i det offentlige eller i det private sundhedsvæsen, efter at vi har modtaget og godkendt din anmeldelse. Du skal altid have en gyldig henvisning fra din læge. 

Ultralydsscanning, røntgenundersøgelser og MR-scanninger kræver også en henvisning. 

Forsikringen dækker undersøgelse og behandling af kræft, hvis diagnosen stilles i forsikringstiden.  
Ved kræft, som behandles med et samlet pakkeforløb i det offentlige, skal det offentlige tilbud altid bruges. Sundhedsteamet hjælper med rådgivning i den videre proces, og forsikringen dækker i de tilfælde, hvor vi vurderer, at der opstår unødig ventetid i det offentlige forløb, eller hvor intentionerne med pakkeforløbet ikke opnås. 

Forsikringen dækker nødvendig ambulant efterkontrol efter operation/hospitalsbehandling i op til 24 måneder. Kontrollen skal være ordineret af relevant speciallæge.

Får du langvarige smerter i hofte, knæ, eller ryg (over 3 mdr.), vil sundhedsteamet vurdere om et GLA:D træningsforløb, kan forbedre din tilstand. Forløbet er skræddersyet til at forbedre folk hvis livskvalitet og hverdag påvirkes af slidgigt og smerter i knæ, hofte eller ryg.  

 
GLA:D træning består både af uddannelse af forsikrede samt et min. 6 ugers træningsforløb, der udføres af GLA:D certificeret fysioterapeut.  
Træningen tilpasses den enkeltes niveau, og øges efter efterhånden. Efter endt forløb, anbefales fortsat træning hjemme, hvis den forbedrede livskvalitet skal opretholdes 

 
Træningsforløbet skal være henvist til af læge, og træningen skal foregå ved behandler som har overenskomst med sygesikringen.  

Forsikringen dækker nødvendig ambulant efterkontrol efter operation/hospitalsbehandling i op til 2 år. Kontrollen skal være ordineret af relevant speciallæge. 

Forsikringen dækker ambulant genoptræning hos en fysioterapeut i direkte tilslutning til en dækningsberettiget operation i bevægeapparatet. Operationen skal være foretaget på et behandlingssted anvist af os. Ved bevægeapparatet forstås sener, muskler og led i ryg, skuldre, nakke, knæ, hofter, albuer og håndled. Genoptræningen skal være ordineret af behandlende speciallæge og du skal altid have en gyldig henvisning til fysioterapi fra speciallægen.  

Genoptræning vil altid foregå i vores kvalitetssikrede netværk.  

Forsikringen dækker rimelige og nødvendige udgifter til midlertidig hjælp i hjemmet i direkte forlængelse af en dækningsberettiget operation iværksat af os. Som et nødvendigt led i behandlingen skal hjælpen være ordineret af behandlende speciallæge.

 

Midlertidige hjælpemidler 

Forsikringen dækker rimelige udgifter til personlige midlertidige hjælpemidler, som er nødvendige i forbindelse med en dækningsberettiget operation eller behandling i op til 6 måneder efter udskrivelsesdatoen. Hjælpemidlet skal være ordineret af den behandlende speciallæge. 

 • Forsikringen giver den samlede husstand adgang til online lægevagt.
 • Lægevagten skal ses som et supplement til egen læge, hvor du kan komme i kontakt via mail eller videokonsultation.
 • Lægevagten består af speciallæger i almen medicin, der kan give dig råd og vejledning, samt svare på spørgsmål ved sygdom eller symptomer, der ikke kræver fysisk undersøgelse.  
 • Du kan få udskrevet og fornyet de fleste recepter.  
 • Ved behov henvises til egen læge, lægevagten eller offentligt sygehus.  

Forsikringen dækker rimelige udgifter til personlige midlertidige hjælpemidler, som er nødvendige i forbindelse med en dækningsberettiget operation eller behandling i op til 6 måneder efter udskrivelsesdatoen. Hjælpemidlet skal være ordineret af den behandlende speciallæge.

Forsikringen dækker en uvildig konsultation hos relevant speciallæge, hvis du har en livstruende eller særlig alvorlig sygdom eller skade, eller hvis du står overfor valget om at modtage særlig risikofyldt behandling, som kan være livstruende eller give varige mén.  

 • Speciallægebehandling uden henvisning fra praktiserende læge

 

 • Kosmetiske behandlinger

 

 • Tandbehandling/tandlidelser 

 

 • Alternativ og eksperimentel behandling 

 

 • Vaccinationer og helbredsundersøgelser (undtaget vaccination mod helvedesild)

 

 • Akut behandling (undtaget akut krisehjælp) 

 

 • Kroniske lidelser, som er opstået/diagnosticeret, før forsikringen er trådt i kraft

 

 • Briller, kontaktlinser, høreapparater, høre- og synsprøver 

 

 • Behandling og udredning af demens 

 

 • Forebyggende og vedligeholdende behandlinger 

 

 • Kønssygdomme, prævention 

Produktinformation (IPID) (Hent PDF)   -  Vilkår Sundhedsforsikring (Hent PDF)

Sundhedsforsikring Basis kan tegnes af privatpersoner, der er fyldt 18 år, og er under 66 år.

Når du skal bruge din sundhedsforsikring

Vi anbefaler at du anmelder din skade online, hvilket du kan gøre 24/7 på Mit DSS. Du kan også kontakte os telefonisk, åbningstider finder du nederst på siden. Anmeldte skader behandles hurtigt og i de fleste tilfælde fra dag til dag.