Få lægehjælp – når det passer dig

Hvis du har tilvalgsdækning G Online Lægevagt som en del af din sundhedsforsikring, kan du benytte dig af vores service, Online Lægevagt, og få lægehjælp hurtigt, enkelt og gratis gennem din sundhedsforsikring hos Dansk Sundhedssikring.

Du kan få videokonsultationer til dig selv og den samlede husstand hos erfarne læger alle hverdage i tidsrummet 8-22 samt i weekender og helligdage klokken 8-18. Du kan bestille tid, når det passer dig eller vente på, at en læge bliver ledig. Du har også mulighed for at skrive til lægen 24 timer i døgnet. I åbningstiden får du svar inden for én time. Selvom du ikke har booket tid, er der ofte kun 5-10 minutters ventetid til den næste ledige konsultation.

Når du anvender online lægetjenesten, er du datasikret, og Dansk Sundhedssikring har ikke adgang til nogen oplysninger om, hvad du har talt med lægen om.

Du kan se om du er omfattet af dækningen på din personlige profil på Mit DSS.

Det kan vores online lægevagt hjælpe med:

  • Vurdere om du fejler noget alvorligt og om du skal tilses fysisk hos din egen læge eller hos lægevagt.
  • Rådgive og evt. behandle f.eks. mellemørebetændelse, bihulebetændelse, øjenbetændelse, forkølelse og influenza, hovedpine og migræne, muskel- og ledsmerter, astma, allergi, sår, hududslæt og eksem, opkast og diarré, urinvejsinfektion, søvnproblemer, psykiske lidelser, impotens, insektbid, fordøjelsesproblemer, prævention, graviditet og amning, syge børn med feber.
  • Udstede og forny recepter og vejlede om håndkøbsmedicin.
  • Udstede recept på antibiotika, hvis lægen kan stille en diagnose uden at tilse dig fysisk eller pode for bakterier.
  • Henvise til regionale offentlige sygehuse.

I de tilfælde, hvor lægen vurderer, at der er behov for det, vil lægen henvise til egen læge, lægevagt eller offentligt sygehus. F.eks. hvis der er behov for en fysisk undersøgelse eller blodprøver.

Det kan vores online lægevagt ikke hjælpe med:

  • Udskrive recepter på medicin, der er vanedannende eller medicin med misbrugspotentiale, f.eks. sovepiller, beroligende medicin og morfika.
  • Udskrive recept på antibiotika, hvis lægen vurderer, at du skal tilses fysisk eller at der skal podes for bakterier.
  • Udstede lægeerklæringer samt lægeattester i forbindelse med kørekort, aktiviteter og sundhedstjek, da dette kræver fysisk undersøgelse.
  • Svare på spørgsmål til sundhedsforsikringen.
  • Lave private henvisninger/anbefalinger til speciallægepraksis, psykologbehandling, fysioterapi mv.

Sådan kommer du i gang
For at komme i gang, skal du registrere dig med dit NemID.

1. Hent appen Hejdoktor.dk til IOS, hvis du har en iPhone eller iPad.
2. Hent appen Hejdoktor.dk via Google Play, hvis du har Android.
3. Har du en anden smartphone eller tablet, skal du gå ind på hejdoktor.dk og anvende internetbrowseren Chrome og logge ind med NemID.
4. Log ind med dit NemID.
5. Dit CPR-nummer bliver verificeret af systemet, og du har fri adgang og kan anvende lægetjenesten.