14-12-2020

Danmarks største sundhedsforsikringsudbyder klar som selvstændigt forsikringsselskab

Den største udbyder af sundhedsforsikringer i Danmark, Dansk Sundhedssikring, kan nu kalde sig et selvstændigt forsikringsselskab. Selskabet har netop modtaget den formelle licens fra Finanstilsynet.

Den største udbyder af sundhedsforsikringer i Danmark, Dansk Sundhedssikring, kan nu kalde sig et selvstændigt forsikringsselskab. Selskabet har netop modtaget den formelle licens fra Finanstilsynet.

”Det er en stort skridt for os. Vi ser en ganske betydelig forretningsmæssig fordel i, at vi nu er et selvstændigt forsikringsselskab. Vi har opnået en størrelse og en finansiel styrke som betyder, at vi kan tage risikoen på vores egne bøger. Dermed slipper vi for den ekstra omkostning, det er, at vi som hidtil har været agentur for andre forsikringsselskaber,” siger Kent Jensen, der er CEO i Dansk Sundhedssikring.

Indtil nu har selskabet været registreret i Finanstilsynets Forsikringsagentregister som agent for forsikringsselskaberne AXA France Vie, Paris Trade and Companies og Europæiske Rejseforsikring A/S.

Dansk Sundhedssikring har på under 10 år sat alle konkurrenter bag sig. Siden selskabets start i 2011 har Dansk Sundhedssikring haft årlige vækstrater på over 30 pct. I 2012 lød omsætningen på 11 mio. kr. I 2020 forventes selskabets omsætning at lande på 420 mio. kr.

“Vi er stolte af den rejse, vi har været på og den tillid vores kunder har vist os. Vores kunder tæller i dag mere end 7000 virksomheder og organisationer i Danmark, som tilsammen har over 270.000 medarbejdere, hertil kommer den meget store outsourcingaftale Dansk Sundhedssikring fik fra AP Pension ved årsskiftet med over 60.000 medarbejdere. Vi har udviklet et skalerbart og konkurrencedygtige tilbud, som gør, at vi er blevet den foretrukne samarbejdspartner på markedet, når det kommer til sundhedsforsikringer,” fortæller Kent Jensen.

Han fortæller, at den gennemsnitlige vækst på over 30 pct. skal ses i lyset af, at markedet for sundhedsforsikringer i Danmark er et mættet marked med en årlig vækst på 2 til 3 pct.
”Vi har altså formået at skabe en vækst som har ligget langt over markedsudviklingen, hvilket tydeligt indikerer, at vi virkelig har givet vore konkurrenter baghjul,” siger Kent Jensen.

For godt et år siden købte den engelske Kapitalfond Anacap sig til majoritetsandelen i holdingselskabet Sundhedsgruppen A/S, som udover Dansk Sundhedssikring også består af selskabet PrimaCare, som tilbyder behandlinger inden for fysioterapi, kiropraktik og psykologi samt selskabets nyeste satsning, VitalityGuard, som er et digitalt coachprogram bygget til at fremme sundheden i virksomheder.

For yderligere oplysninger kontakt Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70